Višta įdaryta ryžiais

Reikia vištos, ryžių, valgytojų ir geros nuotaikos - jei visko yra, tai pradedam :)

Ingradientai:
Višta - ~2kg.
Ryžiai (ilgagrūdžiai) ~150gr.
Prieskoniai (druska, kuminas, bazilikas)
Keli griežinėliai citrinos ar rūgštesnio obuolio

Jei yra yra galimybė gauti vištą iš natūralaus močiutės ūkio - tai imkite iš ten. Beje tokios vištos yra šiek tiek kietesnės, bet kepant orkaitėje ir rankovėje - tai nebėda - suminkštėja ir tokios. Vištą įtriname prieskoniais ir marinatu. Šį kartą mano prieskoniai, tai puseserės magiškai paruošta druska su žolelėmis. Senesnei vištai reiktų rimtesnio marinato su rūgštele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ryte pasūdytame vandenyje paverdam ryžius iki al-dante kondicijos. Taip pat galima ir nevirti, o keletą val. pamirkyti šiltame pasūdytame vandenyje. Kai ryžiai paverda - sudedame prieskonius (kuminas, bazilikas, razinos). Kelis griežinėlius citrinos, mandariną skiltelėmis, pusė česnako skiltelėmis.

Tada visą šį gėrį sudedame į vištą:

Tada į rankovę ir į orkaitę gerai valandai.

Po to geros valandos prapjauti viršų aptepti majonezu ir dar geram pusvalandžiui kad apskrustų ir būtų traški oda. Jei ryžiai labai sukepę dar sultinio užpilti.

Kai pasibaigta, sudedame į lėkšteles, sudedamas garnyras: salotos, marinuoti agurkėliai, rauginti kopūstai.

Skanaus :) Recepas Facebook'e

line