Plovas su vištiena Tadžine

Įsigijus gintarokeramika.lt tadžiną-indą griekas buvo tą patį vakarą nepasidaryti alia Marokietiško tadžino-maisto. Ir gavosi kaip tame sename sovietiniame anekdote - "kad ir kiek iš pasivogtų detalių iš vežimukų gamyklos bandau pasigaminti vežimuką - tai vis tiek gaunasi minosvaidis" - tai man kad ir ką begamintau - gaunasi plovas :)

Ingradientai:
1. Vištiena
2. Aliejus
3. Svogūnas
4. Apelsinas
5. Prieskoniai (kuminas, čiliukas, cinamonas, druska)
 

Pakepinam keptuvėje susmulkintą svogūną, česnaką, tarkuotą imbierą,dalį kumino:

Išimame apkepintus svogūnus ir tuose pačiuose riebaluose apkepame vištieną:

Sudedame viską į tadžiną ir toškiname ant mažiausios liepsnos. Bet molinio pagrindo tadžinus teisingiau būtų nedėti ant atviros liepsnos, o troškinti orkaitėje:

Po 20-30 min. sudedame ryžius, tarkuotą apelsino žievelę ir jo sultis, prieskonius (cinamonas, čiliukas, likusį kuminą, druskos) ir troškiname toliau. 30min. ar pan.

Gauname sekančią grožybę ir skanybę!

Tadžin-Grožybė-Skonybė:

Skanaus! Receptas Facebook'e

line