Plovas ekstremaliame šaltyje

Gyvenant Marijos žemėje orai ne visada būna tokie kai lauke gali viską daryti be pirštinių ir kailinės kepurės... Gali būti, kad vėl ateis tokia diena, kada plovą kaip ir norėtumėte gaminti, bet uždaros patalpos tam neturite - tik laukas, o lauke žemiau 20 pagal Celsijų! Taip buvo ir su šiuo atveju 2011 viduržiemį. Prieš 18 metų Ąžuolas su Daiga kurdami "Skliautus" -  žiūrėjo labai trumparegiškai ir nederino prie galimo Pozheruko plovo ... Ir pats švelniai tariant nebuvau ramus - tokiu oru dar nebuvau daręs plovo. Pati receptūra - tradicinis receptas tik ingradientai padauginti iš dviejų. Pradedam:


2. Riebalus kaitinu ir pakėliau kazaną (20ltr.), kad riebalai tolygiai jį padengtų. Tik kažkodėl vaizdas dingo :)


3. Pertraukėlės būtinos 


4. Sudedame morkas į riebalus ant perkeptų svogūnų ir pakepame iki auksinio geltonumo.


5. Sudedame apkepintą mėsą. Kad operatyviau būtų aš ją lygiagrečiai atskirai kavinės virtuvėje pasikepiau.


6. Verdame zervaką (ant perkaitintų riebalų iškepti svogūnai, morkos, mėsa ir užpilta verdančiu vandeniu ~8ltr.)


7. Svarbu rimtai į tą visą reikalą pasižiurėti :)


8. Sudedame ryžius, užpilame verdančio vandens, stipriai užkaitiname, kad riebalai iškiltų į viršų ir tolygiai verdame iki ryžių brandumo. Kai jau tinkama ryžių kondicija - sudedame ryžius kauburu, sudedame atgal česnakus, čiliukus, uždengiame lėkštėmis arba dubeniu, uždedame šlapią audeklą ir uždengiame dangčiu. Ugnį sumažiname iki minimumo.


9. Brendimo etapas. Kai nuleista šlapia paklodė - puodas tolygiau kaista. Tada dar, deja, neturėjau krosnelės...


10. Ąžuolas ir Daiga atidaro puodą! Dubuo (bliūdas) yra geras Aidulio know-how soliūšinas padėti kazaną ant stalo, kai nėra tam skirto laikiklio.


11. Kažkam kažką buriu. Tai būtinas etapas, kitaip bus netaip skanu :)

12. Be rimtų padėjėjų - Aidulio (nuotraukų autoriaus) ir Tadulio (palaikytojo ir pagrindinio valgytojo) - plovas būtų neplovas :) Thanx draugai!

Albumas Facebook'e

line