Virti ryžiai 1var. (puode su daug vandens)

Kai kada tereikia skanių birių ryžių ir nereikia prabangaus plovo - ir ką tada daryti? Paprasčiausias būdas yra šis.

Ingradientai:
Ryžiai: jei tai garnyras - tai skaičiuoti 70-100gr. ryžių asmeniui. Jei tai pagrindinis 125-150gr. Plikyti, kaip pvz. Galintos "Auksiniai".
Sviestas: ~50gr. kiekvienam 100gr. ryžių.
Prieskoniai: druska - pagal įprastą skonį. kiti priekoniai irgi įprasti jums. Aš kaip pvz. dedu kumino, baziliko.


Pradedam.

Toks mūtnas vanduo paprastai atrodo pradžioje.


Taip turi atrodyti kada jau išsivalė visi ryžių miltai. t.y. ryžiai nusiplovė. Toliau užpilame verdančiu vandeniu. Šiame būde svarbu užpilti 5-10 kartų augiau vandens nei yra ryžių, kad jų nuoviras būtų ištirpęs kuo didesniame kiekyje vandens. Verdame 10-15min. - iki kol ryžiai pasidarys nebekieti, bet dar ir neišvirę. Priklausomai nuo ryžių rūšies, konkrečios partijos savybių, drėgnumo, senumo ir etc - tai bus apie 10-15min. Konkrečiu atveju aš naudojau Baktat "Pilavlik Pirinc" - tai jiems reikia 10-11 min. Galintos "Auksiniai" 11-12 min.


Nupylus vandenį, užpilti ant lėtos ugnies išlydytą sviestą (~50gr. kiekvienam 100gr. ryžių). Sudėti mėgstamus prieskonius. Tarkim kuminą, baziliką, raudonėlį ar pan. Išmaišyti ir uždengti kuo daugiau rankšluoščių, kad ryžiai pasibaigtų gamintis sugerdami sviestą. Idealiu atveju būtų gerai nekaršta orkaitė 10 min. (~120C).


Viskas. Paduodame ant stalo ir valgome. Skanaus!

Albumas Facebook'e
 

line