Vynuogių sultys

Kaip vynuogės susiję su plovu? Tradiciškai per razinas, dolmy ir vaisių / uogų garnyrą. Aš turiu dar vieną sąsają. Pats skaniausias kumpis su svogūnais pasidaro troškinant jį naminių vynuogių sultyse. O toks kumpis be ryžių visai nesivalgo. O tą rūgščiai fantastinį riebalų sirupą su kamarelizuotais svogūnais užpylus ant ryžių - jau berašant seilėmis paspringti galima ... Vat štai Jums ir sąsaja :) Receptus su nuotraukomis turiu, bet foto kokybė jau nebeatitinka nūdienos reikalavimų, bei pagarbos Jums ir man pačiam ...  Po artimiausios, greičiausiai kalėdinės fotosesijos, įdėsiu gerenės kokybės. Paties kumpio recepto kilmė pirmą kartą išskaityta pas Giedriu_v. Vėliau neženkliai pasipildė mano virtuvės patirtimi.

Troškinimui sultis darau su mažiau cukraus arba visai be jo. Be cukraus trumpesnis sulčių laikymo laikas.

Pats receptas visiškai paprastas. Sultys gamintos gariniu būdu. 3kg. mano rūgštokų vynuogių 0.5kg. cukraus. Stiklainius ir dangtelius pakaitinu. Neseniai gėriau 2010m. sultis. Be problemų. Sultys gaunasi šiek tiek koncentruotos - geriant būtinai reikia skysti 1 : 2 - 1 : 4. Į kepsninę troškinimui pilu neskiestą.

  

 

line